Bucurie pură


Mi-era greu să îmi imaginez ce fel de mamă o să fiu. Nu cred că m-am descurcat prea bine cu copiii altora. Nu prea am reușit să mă apropii de ei și să îi înțeleg. Dar, am fost mereu curioasă despre ce presupune creșterea unui copil. Am început cu mult timp în urmă să mă documentez. Am citit cărți, bloguri, am întrebat și am ascultat. Și, deși se zice că fiecare copil e diferit, că nu vine cu manual, toată documentarea asta mi-a făcut bine. Și, la fel ca în orice chestie, practica e cea care a făcut diferența.

Azi, la 10 luni de când sunt mamă, mă declar mulțumită de felul în care au decurs lucrurile. Am reușit să îmi păstrez calmul, să continui să fac lucruri interesante, să construiesc ceva în jurul meu, să îmi fac prieteni cu care să împărtășesc această perioadă. M-am prins cum să fac să funcționeze unele lucruri și asta mi-a adus odihnă și bucurie. Sunt conștientă că, pe termen lung, e posibil să îmi dea un pic de furcă, dar am înțeles și că nu există rețete, așa că am la îndemână și intuiția.

E o perioadă de reflecție prin care trec de ceva vreme. Reflectez la viața mea, la rolul meu de mamă, la felul în care mi s-a schimbat viața. E o etapă mult mai frumoasă decât am crezut că o să fie. E plină de dimineți cu zâmbete și de reîntâlniri cu bucurie. E mult entuziasm și maimuțăreală.

Nu știu ce gânduri aveam în 2009 când am făcut poza de mai jos, dar exact așa e. Și e frumos.

Posted on octombrie 28, 2019, in Days of Our Lives, Familie. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: